blog

16 May 2021

Herceg Novi


Herceg Novi je grad koji ne možete, a da ne zavolite. Mnogi ljudi ga smatraju najlepšim gradom na Jadranskom moru i vraćaju mu se iznova svake godine.

I to ne samo zbog njegove arhitekture, toplog mora ili prijatne klime. Ima nečeg specifičnog u njemu što vam ne da da ga zaboravite.

Smješten između visoke planine Orjena i ulaza u boko-kotorski zaliv, ovaj primorski gradić sa svojim prijatnim mještanima  srdačno prima sve turiste koji se ovdje obru. Za dolazak u ovo mediteransko mestašce od nekih dvadesetak hiljada stanovnika ne treba posebno planiranje. Pri dolasku odmorite uz kafu “ kod sata ” i ubrzo ćete naći

smještaj.


 

Herceg Novi je grad najbliži hrvatskoj granici. Udaljen je svega 23 km od Tivta i 30 km od Dubrovnika. Grad posjeduje javni prevoz koji Vas moze odvesti do bilo kog dijela Crne Gore.

Uvijek možete odsjesti u gradu, gdje imate mogućnost da istražite ljepote Starog grada, da prošetate mali, uskom ulicama. Međutim sam Herceg Novi nudi mali izbor smještaja, međutim veće i povoljnije mogućnosti u susjednim mjestima kao što su Igalo, Zelenika, Topla. Sva ova mjesta su svega par minuta vožnje udaljena od Herceg Novog i nude moderan privatni smještaj.

Cijene smještaja u Herceg Novi mogu se naci od 10eu do nekoliko stotina eura.


 

Opština Herceg Novi ima 25 km obale i 62 registrovane plaže jedan je od razloga zašto je jedno od najpopularnijih letovališta u Crnoj Gori. Od malih intimnih skrivenih plaža među stenama, do većih betonskih betona sa ležaljkama i suncobranima.

U ljetnjim mjesecima (jul, avgust) grad ima oko 10,7 suncanih sati dnevno. Temperatutra mora kod Herceg Novog tokom ljeta iznosi 22 do 26 stepeni, i uz priblizno istu temperaturu vazduha omogucava kupalisnu sezonu koja traje i do 5 mjeseci.


 

Stari grad Herceg Novi

Ukoliko produžite pravo pa skrenete desno, ući ćete u ulicu Marka Cara. Na njenom kraju je Trg Mića Pavlovića sa crkvom Sv. Jeronima, crkvom Sv. Leopolda i zgradom Muzičke škole.

Ako, pak, sa Trga Belavista krenete desnim stepeništem, tj. ulicom Marka Vojnovića, proći ćete, prvo, pored zgrade Radija Herceg Novi, pa zatim pored galerije "Josip Bepo Benković", i stići do Forte Mare, prelijepe tvrđave koja kao da izvire iz mora. 

Ukoliko se vratite natrag, na početak stepeništa i "skrenete" već poslije same Sat kule, lijevo stepeništem uzbrdo, stići ćete do Kanli-kule, danas poznatije kao Ljetnja pozornica - i sve to možete laganim hodom obići za manje od trideset minuta.


 Nudimo vam najbolju ponudu apartmana i privatnog smještaja u Crnoj Gori .

https://montenegrotourist.info/