blog

11 May 2021

Tivat


Primorski grad koji se nalazi u centralnom dijelu Bokokotorskog zaliva.

Ispod podlovćenskog masiva Vrmca koji se proteže severoistočnom stranom grada. Sa južne strane širi se prostrano polje na kojem je aerodrom. Sa zapadne strane je poluostrvo Luštica, obraslo maslinama. Na severozapadu vijuga Zaliv koji svojim jedinstvenim izgledom osvaja svakog posetioca. Geografsko-klimatski uslovi i lepote prirode svrstavaju Tivat u veoma privlačna turistička mesta. Ovdje je more čisto, vazduh okrepljujuće blag; tu je večno zelena vegetacija: masline, kiparisi, palme, lovorika, mirta, limuni, narandže koje dozrevaju u cvetu, i drugo tropsko bilje. U Tivtu cveta cveće tokom cele godine: oleanderi, mimoze, kamelije, ruže, narcisi, zumbuli; uoči proleća cvetaju bademi, dženerike i druge voćke. Gradski park u Tivtu spada u red najvećih i najlepših u Boki sa raznovrsnim stablima koja su pomorci donosili iz raznih krajeva sveta. Izleti, sportske, zabavmo-folklorne i druge priredbe upotpunjuju ugodan boravak.


 

Plaže grada Tivat

Uprkos činjenici da je Tivatski zaliv Boke Kotorske najveći, istorijski, ovde nema previše plaža, oko 10 s ukupnom površinom od 30 km2. U samom Tivtu ima nekoliko malih plaža: pored luksuznih dokova marine, nalazi se gradska plaža dužine 150 m; betonirana plaža "Palma" dužine oko 70 m; na drugoj "obali" marine nalaze se pješčane plaže "Belane" i "Župa" dužine 150 i 500m


 

Oko dvadesetak malih plaža i isto toliko uvala čekaju da budu otkrivene. Jedna od najljepših  sigurno je Plavi Horizonti koja je poznata po redu maslinjaka i borova koji kupačima prave hladovinu od sunca. Plaža Verige nalazi se duž obale puta Lepetani – Kotor. Jake morske struje zadužene su za čisto more. Ova plaža dugačka je oko 250 metara i karakteriše je krupniji pesak. Plaža  Opatovo, koja je dužine oko 220 metara . Još neke od poznatih plaža su Seljanovo, Regina, Belane, Kukoljina i Kalardovo.


 

U primorskom dijelu Crne Gore postoji veliki broj različitih vrsta smeštaja: od luksuznih hotela do privatnih apartmana i soba. U Tivtu možete pronaći smeštaj sa različitiim cijenama od 20eura pa do nekoliko hiljada eura.


 


 

Nudimo vam najbolju ponudu apartmana i privatnog smještaja u Crnoj Gori .

https://montenegrotourist.info/